Mijn naam is Femke, en ik wens je van harte welkom op mijn website. Mijn website waarop ik je heel graag mee neem in mijn grote passie, namelijk Mixed Media Scrapbooking!

Over mij als persoon: Ik heb een relatie met Phil en (gedeeltelijk samen) hebben wij 3 kindjes: mijn oudste zoon heet Dante en is van 2005 en we hebben 2 kleintjes: Thije & Mieja en zij zijn van 2012. Twee jongens en een meisje dus. Ik woon in Leiden in een centraal wonen project, waar wij naast wat een gezamenlijke ruimten ook een geweldige grote en groene tuin hebben die wij delen met heel veel mensen en wat echt een feestje is. De kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen en ook nog eens met de 15 andere kinderen die bij ons in het complex wonen.

Zoals ik al zei Scrapbooking is mijn hobby, mijn passie, maar hoe is dat nu zo gekomen? Wel, dat zal ik je vertellen:

In de zomer van 2003 ben ik op vakantie geweest naar Lanzarote met mijn toenmalige vriendje, als ik bij thuiskomst bedenk dat ik het wel erg leuk zou vinden om van de grote hoeveelheid foto’s die ik gemaakt heb een fotoalbum te maken. Ik heb wat bonnetjes bewaard en bedenk me dat het leuk zou zijn om het wat op te vrolijken. Creativiteit is mijn 2e naam en je kunt me niet gelukkiger maken dan te mogen freubelen.

En daar zit ik dan, op een zonnige dag zachter mijn laptop, naast het raam, waarbij ik uitkijk over de prachtige stad Leiden als ik ergens ver verborgen op het internet iets vind over Scrapbooking. Wat? Vraag ik mezelf af… Iets met een plakboek en foto’s en een soort plastic figuurtjes die je erbij kunt plakken en dat alles op een vel van 30 bij 30 cm. Cool, denk ik! Precies wat ik zoek. Ik google nog wat verder en vind naast vooral veel erover in Amerika te lezen, 1 winkel in Nederland, genaamd Piens Atelier. Het was daar waar ik mijn eerste paar vellen papier en wat “embellishments” (versiersels, waar ik ook even over heb gedaan om dat te begrijpen) heb besteld. Uiteindelijk maakte ik 1 pagina, omdat mijn verkering een paar maanden later uitging en ik niet meer de behoefte voelde dan een heel album van ons te maken! Echter was ik wel besmet geraakt met het scrapbookvirus. En bijna 13 jaar later heb ik albums vol layouts en geniet ik nog steeds met volle teugen van het creatief bezig zijn. Ik zou nooit meer zonder kunnen.

Inmiddels is voor mijn het scrapbooken en het creatief bezig zijn op vele verwante manieren een bezigheid geworden waar ik graag anderen in mee neem. Een hobby waarin ik graag anderen inspireer, docerer en tevens overtuig dat creatief bezig zijn, een mens vooral heel goed doet. Ook als je niet zo lekker zit, dan kan het creatief bezig zijn erg veel rust bieden! In 2015&2016 ben ik begonnen met wat workshops geven bij Jojo’s scrapshop, een klein scrapbookwinkeltje in Honselersdijk. Maar helaas heeft Joke in november 2016 haar deuren moeten sluiten. Inmiddels ben ik dan ook zelf begonnen met het organiseren van wat workshops vanuit huis en ben ik als docent&designer aan het werk voor Scrapdelight, wil je hier meer over weten kijk dan even op www.scrapdelight.nl.

En mijn idee is om de de komende maanden eens te kijken wat jullie leuk vinden. Ik heb inmiddels zo mijn eigen technieken en vooral ook een eigen stijl, die mensen (blijkbaar :)) aanspreekt en dat wil ik graag delen, en mensen uitleggen hoe zij ook lekker aan de slag kunnen. Op deze website zul je dus regelmatig wat van mij gaan zien. En wellicht show ik ook nog eens wat oud werk, misschien wel mijn eerste en enige layout van Lanzarote. Mocht je vragen of ideeën hebben, laat het me weten? Ik sta open voor de uitnodiging om een workshop te geven en mocht je een bepaalde layout of techniek willen zien. Ik hoor het graag! 

Veel plezier op Fotoboekcreatie!

hooftzakenDe foto’s hiernaast geplaatst zijn gemaakt door Karlien ’t Hooft van Hooftzaken. Je kunt meer over haar en haar werk vinden op www.hooftzaken.info